Ifjúsági Motivációs Térkép Teszt
már magyarul is!

...melynek kiértékelése pontosan megmutatjagyermeked valódi motivációs faktorait! Az eredményhez egy nevelési tanácsokkal ellátott riportot és egy tanároknak szóló, tanítási tippekkel ellátott riportot is mellékelünk!

Ha módodban áll javítani gyermeked kommunikációs szintjét és teljesítményét, megengedheted magadnak, hogy ne tedd?
Mark Turner – iskolapedagógus

Hogyan inspiráljuk a következő generációt?

Tudjuk: a felnőtté válás nem könnyű.
Hogyan segíthetünk a legjobban? Érdemes-e belenyúlni a fejlődésükbe, vagy elég, ha megbízunk a gyermekeinkben és szeretettel, támogatva szurkolunk nekik?
Mert mi lehet a siker, a boldog élet titka?

Teljesítmény? Elköteleződés? Részvétel? Tehetség? – fontos fogalmak…
Önbizalom, magabiztosság, meggyőződés, bizonyosság - minden gyermeknek, fiatalnak szüksége lenne rá!

Az
 Ifjúsági Motivációs Térkép 
biztos támpontot ad e kérdések megválaszolásához! 

Igen, Te is megtalálhatod a gyermeked jobb jövője felé vezető utat e térkép segítségével!

A képlet egyszerű:

Teljesítmény = Készségek * Motiváció

Tudjuk, hogy gyermekeink mikor hozzák a legjobb formájukat. Azt is tudjuk, mikor érzik magukat boldognak, és mikor nem. Nincs semmi, ami fontosabb számunkra, mint gyermekeink boldogsága, de gyakran tehetetlennek érezzük magunkat abban, hogy segítsünk nekik.

Ez az új, már sok országban ismert módszer a motivációról szól – a belső motivációról!

Jutalmazhatunk vagy büntethetünk, de a leghatékonyabb módja annak, hogy gyermekeinknek segíteni tudjunk, hogy elégedettek legyenek és kiaknázhassák potenciáljukat az, ha megismertetjük velük természetes motivátoraikat. Nekünk pedig abban segít, megértsük a működésmódjukat, és jobban el tudjuk fogadni őket, a személyiségüket.

A gyermekek óriási motivációval születnek, amely segíti őket a fejlődésben és tanulásban. Ez a motiváció általában csökken már az oktatási rendszer hatására is, de később is gyakran, a kamaszkor általános jellemzőjeként is.

A motiváció nem tudatos döntések eredménye, hanem sokkal inkább a személyiségből, az önképből, és a jövőre vonatkozó várakozásokból ered. Az életcélunkhoz hasonlóan, a motivációt sem 'feltaláljuk', hanem megtaláljuk, majd – szerencsés esetben - tudatosul bennünk.

A külső motiváció soha nem lehet olyan erős, és soha nem mozgat meg annyi energiát, mint a belső, velünk született, természetes motiváció.

Az önbecsülés forrása az, hogy az ember saját maga tűz ki célokat, majd ezeket a saját eszközeivel, energiát és munkát beletéve, esetleg mások segítségét is igénybe véve megvalósítja.

A tanulás maga az élet!

Az újszülött az élet első pillanatától fogva tanul. Az iskolába nem azért megy, hogy megtanuljon tanulni, hiszen azt élete első pillanatától fogva teszi. A tanulás sokkal szélesebb fogalom annál, mint amit az iskola jelent. A tanulás ebben a széles felfogásban az egész életen át folyik, a tanulás folyamat, növekedés, tapasztalatszerzés és a tapasztalatok feldolgozása. A tanulás eredménye nem pusztán szavakban van rögzítve, hanem érzésekben, gondolati modellekben is. A tanulási motiváció minden gyerekkel vele születik, azaz nem állja meg a helyét az elmélet, amely szerint az egyik gyerek jó tanulónak születik, a másik pedig rossznak.

Hogy is működik?

Mindössze 15 percet vesz igénybe az on-line teszt kitöltése, ez alapján 3 féle riport készül:

  1. Egyéni riport a fiatal részére
  2. Szülő riport, nevelési javaslatokkal
  3. Mentor riport, tanítási stratégiákkal

S hogy hogyan néznek ki a teszteredmények (riportok)? Íme néhány példa:

Az Ifjúsági Motivációs Térképet - személyesen vagy video híváson keresztül – az Ifjúsági Motivációs Térkép tanácsadó megbeszéli, kiértékeli a gyermekkel, és a szülőkkel.

Élethelyzeteink, körülményeink időről-időre változnak, melynek hatására mi is formálódunk. Ezért érdemes lehet - különösen gyermekeink esetében - a változásokat követni, olykor újra mérni, vajon erősödött-e a motivációjuk, vagy annak kielégítettsége, mennyire tudtuk segíteni őket abban, hogy ezek mentén fejlődhessenek. Sok fölösleges kört és energiát megspórolhatunk, és talán jó néhány konfliktust is megelőzhetünk a módszer segítségével!

Érdemes kipróbálni, sokat kaphatunk tőle, sokat tanulhatunk belőle!

A módszerről többet is olvashatnak honlapunkon!

Akkreditált Ifjúsági Motivációs Térkép tanácsadóink:

Szeretnél még információt vagy kérdésed van?

Lépj kapcsolatba velünk az alábbi formon!

Fontos! A form kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár számodra!

Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt is!
Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt is!
Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt is!

Adataidat nagy gondossággal kezeljük és természetesen harmadik félnek nem adjuk át. Megfelelünk a GDPR előírásainak! Az Adatvédelmi Tájékoztatónkban részletesen olvashatsz adatkezelési gyakorlatunkról.

Kérjük, fogadd el az Adatvédelmi Tájékoztatónkat!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
quote-right