Jogi információk

Az alábbi oldalakon részletesen tájékozódhatsz Adatkezelési Gyakorlatunkról, az Általános Szerződési Feltételekről és hogy milyen sütiket (cookie) és mire használunk. Természetesen teljesítjük a GDPR, vagyis az Európai Adatvédelmi Rendelkezés előírásait.

Adatvédelmi Tájékoztató

  1. Az adatkezelő (vagyis mi) Neve: Abakusz Gold Kft. Elérhetősége: info@treevision.org Képviselő neve: Dr. Tábor István Hivatalos levelezési cím: 1021 Budapest, Széher út 18/b valamint Koskovics Éva (2094 Nagykovácsi, Pitypang u. 10.) Adatkezelő honlapjának címe: https://treevision.org Cégjegyzékszám: 01-09-995831
  2. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége Nem folytatunk olyan tevékenységet, mely indokolttá tenné Adatvédelmi Tisztviselő alkalmazását.
  3. Hogyan és miért kezeljük személyes adataidat?
    1. Kapcsolat formon keresztül A Kapcsolat Form segítségével kényelmesen, közvetlenül a honlapunkról írhatsz nekünk. A neved és az e-mail címed megadása kötelező, ezen felül opcionálisan megadhatod a telefonszámodat is. Ezen személyes adatokat a hozzájárulásod alapján tároljuk. Amennyiben nem alakul ki köztünk üzleti kapcsolat, adataidat 1 év elteltével automatikusan töröljük.
    2. Információkérés a programjainkról Ezeket az Információ Kérő Formokat a programjaink alatt találod, segítségükkel kényelmesen, közvetlenül a honlapunkról kérhetsz tájékoztatás az egyes képzéseinkről. A neved és az e-mail címed megadása kötelező, ezen felül opcionálisan megadhatod a telefonszámodat is. Ezen személyes adatokat a hozzájárulásod alapján tároljuk. Amennyiben nem alakul ki köztünk üzleti kapcsolat, adataidat 1 év elteltével automatikusan töröljük.
    3. Jelentkezés és részvétel a programjainkon A Jelentkezés Form kitöltésével valószínűleg szerződéses kapcsolat jön létre köztünk, mely szerint Te részt veszel valamelyik programunkon vagy igénybe veszed valamelyik szolgáltatásunkat. Ebben az esetben adataidat Szerződéses Jogalap szerint kezeljük és a törvényben meghatározott ideig (8év) tároljuk. Ezen adatok alapján állítjuk ki részedre a számlát is. A kezelt adatok köre: név, számlázási név, számlázási cím, e-mail cím, telefonszám. Amennyiben átutalással fizetsz, eltároljuk a bankszámlaszámodat is.
    4. Hírlevélre való feliratkozás Honlapunkon van feliratkozási lehetőség a helyenként reklámot is tartalmazó hírlevelünkre, melynek célja, hogy híreink, cikkeink és ajánlataink közvetlenül az elektronikus postaládádba érkezzenek. Itt a neved és az e-mail címedet kérjük el. Ezen adatokat a leiratkozásodik őrizzük meg, melyet megtehetsz bármelyik hírlevelünkben megtalálható leiratkozás linkkel.
    5. Facebook oldalunkon: https://facebook.com/treevision.org Lehetőséged van kedvelni vagy követni oldalunkat, melyen láthatjuk nevedet, nyilvános profilodat, esetleges hozzászólásaidat, megosztásaidat, illetve hirdetéseket jeleníthetünk meg Neked – mindezeket a hozzájárulásod alapján. Ennek ellenére ezeket az adatokat nem mi kezeljük, hanem a Facebook. Hozzájárulásodat visszavonhatod, ha a „Mégsem tetszik az oldal” gombra kattintasz.
    6. Facebook csoportjainkban A könnyebb kommunikáció érdekében csoportokat hozunk létre a Facebook-on, melynek célja a programjainkkal kapcsolatos információk megosztása zárt körben és a f felmerülő kérdések megválaszolása. Itt láthatjuk nevedet, nyilvános profilodat, hozzászólásaidat – hozzájárulásod alapján. Ennek ellenére ezeket az adatokat nem mi kezeljük, hanem a Facebook. Hozzájárulásodat visszavonhatod, ha kilépsz a csoportból. Ha törölni akarod posztjaidat és kommentjeidet is, akkor azt még kilépés előtt érdemes megtenned.
    7. Sütik formájában (cookies) A süti (cookie) egy kis adat file, amit a saját számítógéped tárol, mikro egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. Részletes információt az általunk és a partnereink által használt sütikről a Süti szabályzatunkban olvashatsz.
  4. Munkatársainkon kívül ki ismerheti még a személyes adataidat? Társaságunk adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak személyes adataidat megismerni. Ők az adatfeldolgozóink: Tárhelyszolgáltatónk: tarhelymost.eu, NEXT LAB Net Kft. Emailezést és egyéb CRM funkciókat biztosító szolgáltatónk: salesautopilot.hu, Salesautopilot Kft. Könyvelés: Ritz Consult Bt., 1113 Budapest, Bocskai út 77-79
  5.  Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére Mi közvetlenül nem továbbítunk adatot harmadik (nem EU) országba, illetve más szervezetek részére. Partnereink, vagyis a Google, a Facebook és a Salesautopilot adatkezeléséről azok honlapján olvashatsz.
  6. Adataid kezelésével kapcsolatos jogaid a következők:
    1. Hozzáféréshez való jog Tájékoztatást kérhetsz arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e, és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb. A tájékoztatás iránti kérelmed emailben tudod eljuttatni hozzánk, és ennek beérkezésétől számított 30 napon belül küldjük el számodra a tájékoztatást.
    2. Helyesbítéshez való jog Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. A helyesbítés iránti kérelmed emailben tudod eljuttatni hozzánk, és ennek beérkezésétől számított 30 napon belül végezzük el a kért módosításokat.
    3. Személyes adatok törléséhez való jog Természetesen töröljük hozzájárulásos alapon megadott személyes adataid, ha visszavonod hozzájárulásodat, illetve az egyes adatkezelésekben megadott határidő lejártával.
    4. Az adatkezelés korlátozásához és visszavonásához való jog Kérésedre korlátozzuk adataid kezelését, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
      • vitatod a személyes adataid pontosságát,e z esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik mely alatt ezen adatok pontosságát ellenőrizzük
      • az adatkezelés jogellenes, de te ellenzed az adatok törlését és ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását
      • nekünk ugyan már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Te igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéseéhez vagy védelméhez
      • tiltakozol az adatkezelés ellen: ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az mi jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Te jogos indokaival szemben.
      A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását 30 napos határidővel vállaljuk, azonban lehetséges, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk.
    5. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Tiltakozásodat emailben tudod eljuttatni hozzánk, és ennek beérkezésétől számított 30 napon belül végezzük el a kért módosításokat.
    6. Adathordozhatósághoz való jog Kérheted, hogy az automatizált módon tárolt adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Adataid átadásáról szóló igényedet emailben tudod eljuttatni hozzánk, és ennek beérkezésétől számított 30 napon belül elküldjük a kért adatokat.
  7. Panaszod van?
    1. Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, ügyfélszolgálatunk örömmel segít és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: info@treevision.org
    2. Lehetőséged van bíróság előtt is érvényesíteni a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod: http://birosag.hu/torvenyszekek ).
    3. Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).
  8. Adatbiztonság Személyes adataidat megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük, valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.Szervezeti intézkedések keretében ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. Az adatkezelések során az adatkezelés jellegéhez igazodó mértékű titkosítást, jelszóvédelmet illetve vírusirtó szoftvereket használunk. Ennek ellenére felhívjuk figyelmedet, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Weblapunk minden esetben titkosított csatornán (https protokol) kommunikál, így az általad küldött vagy fogadott adatokat harmadik személy nem ismerheti meg.
  9. Egyéb adatkezelési kérdések Adataidat csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatjuk, adatfeldolgozóink esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítjuk, hogy ne használhassák hozzájárulásoddal ellentétes célokra személyes adataidat. A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetnek minket. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékbentesszük ezt meg.
  10. Egyéb rendelkezések Tájékoztatónk 2018. szeptember 4-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk, kiegészítjük, még hosszabbá tesszük.
  11. Törvényi hivatkozások 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ- szabadságról (Infotv.); Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR); 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.); 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.); 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.). az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.) az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv) a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.) a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.) a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

Általános Szerződési Feltételek

Rövidesen...

Süti (cookie) szabályok

Rövidesen