Bemutatkozom: Dr. Tábor István coach

This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.
Seneca

Kedves Partnerem!

A nevem dr. Tábor István, és mint business coach szeretnék segíteni neked az „e therapy” kötelékében.

Az élet minden területén, de különösen az Üzleti világban, vagy a közéletben, amikor válaszút elé kerülsz, leggyakrabban azt kell eldöntened, hogy a feladattal azonosulni tudsz-e vagy el kell-e engedned. De ha belevágsz, akkor a következő lépés annak eldöntése, hogy a cél elérése érdekében miben kell megerősödnöd, milyen változtatásokat kell tenned, vagy mit kell másként csinálnod.

Mindeközben tisztában kell lenned a határaiddal, teljesítő képességeddel, és hosszú távon vonzalomban kell maradnod a bevállalt célkitűzéseddel úgy, hogy ez alatt az életminőséged, családi egyensúlyod és egyéb kapcsolataid nem sérülhetnek.

Tudnod kell, hogy ebben nagy segítségedre lehet egy coaching folyamat.

Abban segítek, hogy elfogulatlanul ráláss legfontosabb erősségeidre, és nem utolsó sorban elakadásaidra is. A cél tehát mindig a siker, de a siker azonban nagyon kétélű hívság, mert könnyen a szárnyaira kap a mértéktelenség, és attól kezdve észrevétlenül elkezdi felőrölni emberi kapcsolataidat, egészségedet, családi egyensúlyodat és a folyamat vége a divatos szóval mondott „burnout” azaz kiégés lehet.

A coaching folyamat azért fontos támogató eszköz, mert rajta tartja ujját a pulzusodon és időben látni engedi, merre tartasz, mit kell elkerülnöd.

A burnouthoz nem csak ez az út vezet, de túlhajszolod magad akkor is, amikor azt érzed, hogy

  • nem vagy elég jó/nem vagy elég hatékony, ezért még jobban hajtod magam
  • vagy nem jól kommunikálsz lefelé vagy felfelé és ebből folyamatos félreértések adódnak
  • vagy nem tudod megértetni magam az ügyfelemmel
  • vagy rendszeresen túlvállalod magam, és totálisan felborul az időgazdálkodásod, ami túlmunkához vezet és kicsúsznak a kezedből a dolgok
  • eközben a munkahelyen rossz a csapat munka, sok a csapaton belüli konfliktus is
  • ha nem tudsz mit kezdeni a játszmázással, úgy érzed, sok a manipuláció a főnök és a munkatársak között
  • ha ehhez hozzájön még a cég politizálás és a karrieristák támadása is

És mire végre hazaész, akkor készülhetsz a másnapi stresszes meetingre, miközben otthon várna a család és mindez persze magánéletbeli stresszhelyzeteket szül.

Én abban tudok neked segíteni, hogy feltérképezzük ezeket a helyzeteket, elemezzük az okokat és lehetőségeket és megtaláljuk a saját megoldásaidat.

Segítek neked a saját véleményét nehezen képviselő vezetőből egy határozott, asszertív, de empatikus vezetői karakterrel bíró menedzserré válni, aminek eredményeként a munkahelyeden és a piacon az ügyfeleid is jobban elfogadnak majd és saját előmeneteled is sikeresebb lesz.’

Segíthetek neked a megfelelő időgazdálkodási és más technikák, alapelvek elsajátítása révén olyan pozícióba kerülni, ahol te szabod meg a saját mindennapjaid agendáját és nem mások elvárásainak megfelelve próbálsz „túlélni”.

Előfordulhat, hogy már nehezebb a helyzeted, és egy életközépi válság vagy munkahely váltás kellős közepén találod magad, és a burnout is múlt idő. Lehet, hogy más trauma okán kerültél partvonalra, tán egészségügyi okai vannak válságos helyzetednek, vagy mellőztetésednek. Esetleg egy kapcsolati válság idejét éled és annak depressziója tart fogva és teljesítményed, motivációid igencsak a mélyrepülés állapotában vannak.

Nos én ebben is tudlak támogatni a reziliencia fejlesztés módszereivel, az elméleti tudásom és saját tapasztalataim alapján.

Valamikor vagy 10 éve én is itt tartottam, céges dolgaim zsákutcába futottak, mert igazgatóként fontos beosztottjaimtól kellett megválnom. Párkapcsolatom romokban hevert és egészségem is cserben hagyott. Egy műtét során teljes látásvesztés lett a sorsom, de onnan is volt kiút. Hamar talpra álltam, a cég tovább működött és méghozzá nagyobb sikerrel, mint előtte. Megnősültem és boldog párkapcsolatban élek azóta is, és bár a látásom nem állt vissza, egészségem ragyogó, így teljes embernek és sikeres coachnak érzem magam.

Ezzel együtt neked nem kell átmenned a tű fokán, van az enyémnél egyszerűbb megoldás is.

Én éppen ebben tudok majd segíteni neked akár a válság megelőzésével, vagy ha már benne vagy, akkor az ebből való kiút megkeresését segítve, a saját megoldásoddal.

Várom jelentkezésedet!

További anyagok rólam:

A betegség fék volt, a trauma ajándék – interjú Dr. Tábor Istvánnal