Reziliencia teszt

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

For English version please click here.

Az alábbi kérdőív segíthet eldönteni, mennyire lehet szükséged egy ilyen fejlesztési folyamatra.

Olvasd el a megállapításokat és értékeld azokat 1-tól 5-ig aszerint, mennyire érzed érvényesnek magadra vonatkozóan. 5 ha teljes mértékben igaz rád, 1 ha egyáltalán nem.

  1. Meg sem próbálom kitalálni, hogy mi vezetett egy-egy válsághoz, a kudarc nálunk már szinte családi örökség, már hozzászoktam rég.
  2. Meglehetősen jól kezelem a mélyen bizonytalan és kétértelmű helyzeteket is.
  3. Tanultam a múltból és messze elkerülöm azokat a helyzeteket, ahol megégettem magam.
  4. Csak csodálkozom a barátaimon, amikor un. „szakértőkhöz” futkároznak; mindenki imád okoskodni, pedig tudjuk, hogy a kibicnek semmi sem drága.
  5. Nem hiszem, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak, bár nagyon szeretném... de kb. ennyire vagyok képes a magam erejéből.
  6. Megtanultam, hogy bármilyen krízisbe kerülök, azt legalább egyvalakivel őszintén meg kell osztanom.
  7. Hajlamos vagyok rá, hogy a múlt sérelmein és kudarcain rágódjak és ezekből általános következtetéseket vonjak le a jövőre nézve.
  8. Azt gondolom, hiszem, hogy nincsen új a nap alatt, a problémák mindig a régiek és nem igazán vannak új megoldások.
  9. Ha valamelyik próbálkozásom nem vezet sikerhez, nem gondolkodom, hogyan és kivel lehetne megoldani, inkább otthagyom.
  10. Megértem és elnézem kollégáim és beosztottaim hibáit, tévedéseit, hiszen velem is előfordul, hogy elfelejtek valamit, tévesen írok be eseményeket a naptáramba és át kell szerveznem az időpontokat.
  11. Ha valakit meg kellene kérjek, hogy a feladatomnak egy részét vagy egy jelentősebb fázisát segítsen megoldani, úgy érezném, hogy az többé nem az én, hanem az ő sikere lenne.
  12. Nekem nagyon fontos, hogy ha krízisek vagy csábító helyzetek adódnak és rugalmasnak kell lennem, akkor is igyekszem magam maradni.
  13. Stresszes, kaotikus helyzetekben igyekszem úrrá lenni a szorongásokon, tanácstalanságon. Ilyenkor aztán egyre jobban tudom használni belső erőforrásaimat.
  14. Eleinte jól látom a célomat egy-egy projektben és erősen kezdek, de annyi minden más fontos is van, hogy gyakorta kompromisszumot kell kötnöm magammal és egy későbbi dátumra halasztanom a befejezést.
  15. Azt mondom: ha bajban vagy, akkor pláne igaz az, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj!
  16. Azt gondolom, hogy a nehéz, válságos és veszélyes élethelyzetek nem adnak felmentést a céljainkért való megküzdés alól.
  17. Bízom abban, hogyha az első lépést megteszem céljaim eléréséhez, akkor megjön a segítség is.
  18. Az életben különféle üzleti és társadalmi csoportban, baráti és párkapcsolatokban veszünk részt, a siker titka pedig a flexibilitás, és a mindenkori adott helyzethez való maximális alkalmazkodás.
  19. Általában optimista vagyok és a problémáktól nem riadok vissza. Biztos vagyok abban, hogy majd találok megoldást.
  20. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, alkalmazkodok mindenkihez, hiszen ezt hoztam otthonról és az iskolából is és szerintem ez a helyes magatartás.
  21. Senkit nem akarok terhelni a problémáimmal, mások úgysem oldhatják meg helyettem.
  Kész is! Kérlek töltsd ki az alábbi adatokat, hogy a teszt eredményét elküldhessük Neked!  Adataidat nagy gondossággal kezeljük és természetesen harmadik félnek nem adjuk át. Megfelelünk a GDPR előírásainak! Az Adatvédelmi Tájékoztatónkban részletesen olvashatsz adatkezelési gyakorlatunkról.