Bemutatkozom: Koskovics Éva coach

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

Koskovics Éva coach – Tree Vision

Az igazi bemutatkozás mindig a személyes. Leírhatok én csoda dolgokat magamról, aztán találkozunk és mégsem tudunk szót érteni, nem azt kapod tőlem, amire számítottál. Lehetek ugyanakkor szerény, megmondhatom őszintén, hogy csodákra nem vagyok képes, neked, magadnak kell megoldanod a problémáidat, viszont tudok abban segíteni, hogy… és akkor megpróbálom tömören megfogalmazni, miben (de ezt most nem taglalom, hisz erről szól a honlapunk). De lesz, aki ettől nem lesz boldog, mert ő azt szeretné, ha varázspálcám lenne és helyette oldanám meg a megoldandókat; ha a körülötte lévő embereket (beosztottakat, családtagokat) olyanná tudnám tenni, amilyet ő szeretne, elképzelne magának. Sajnos nekik nem én, nem mi vagyunk az emberei.

Az a helyzet, hogy amit megtanultam az elmúlt évek során, abból a legfontosabb talán az, hogy ha valaki nagyon kritikus másokkal és a világgal szemben, akkor elsősorban magával van problémája, dolga. Ezt ugyanakkor nehéz tudomásul venni, elhinni. Sokakat riaszt az önismeret, pedig nagy szükségünk van rá, mert ha magunkat torz tükörben látjuk, ha nem megfelelő az önreflexiónk, akkor másokhoz is torz lesz a viszonyulásunk.

Vagyis mindig érdemes dolgozni magunkon, beszélgetni másokkal, tesztelni a gondolatainkat, kommunikálni és egyáltalán: emberi kapcsolatokat ápolni, azokat komolyan venni.

Erre nagyon jó a coaching!

Minden folyamat külön utazás. Mindig kiderül, sokkal több van bennünk, mint elsőre hisszük és általában jót tesz mindenkinek, ha valaki külső szemlélővel néz rá a saját dolgaira, problémáira. Az is törvényszerű, hogy torz elképzeléseink vannak a saját helyzetünkről, sokszor nem látjuk a fától az erdőt, sokszor torz hiedelmekre építünk vágyakat, terveket, karriert és egyebet. De már egy egyszerű kérdésre adott őszinte válasz el tud indítani változásokat, át tud fordítani régen meglévő hiedelmeket, amelyek komoly akadályként lappanganak a tudatalattinkban.

Én azt szeretném, ha munkám eredményeként minél többen megélnék azokat a pillanatokat, amikor elhiszik, hogy sokkal többre képesek, és elkezdenek változtatni az életükön.

Azt szeretném, ha minél több cégvezető, döntési helyzetben lévő szakember szemléletét sikerülne kicsit nyitni abba az irányba, hogy bizalommal forduljon a rá bízott emberekhez, higgye el, hogy az adok-kapok egyensúly és a rendszerszemlélet egyéb törvényszerűségei úgyis dolgoznak, ha ő próbál velük szemben működni.

Nincsenek nagy vágyaim, „csak” szeretnék minél több elégedett ügyfelet, akik elmesélik másoknak is, milyen sokat segített nekik az, hogy dolgoztak egy coach-csal (velem, velünk).